HEM OM TIVEDEN RIDLEDERNA RIDLEDSKORT SERVICE TURRIDNING KONTAKT OCH BOKNING BILDER REPORTAGE OM FÖRENINGEN
 
 

« Tillbaka

Det kom 11 hästar…

Högsåsen stod som värd för Vårritten i Föreningen Ridleder Tivedens regi.
- Mycket, mycket bra, förstår att ni kämpat och slitit för att fixa i ordning allt, sa Monica Bergerstedt, en av deltagarna på Vårritten.

Monica och Lena Gribing, vice ordförande i Ridledsföreningen var de som kläckte idén med en samling bland föreningens medlemmar och engagerade för att ägna ett par dagar inklusive övernattning åt att rida på en bit av den 15 mil långa leden.

Ritten startade i Finnerödja Hembygdsgård, så vidare över Hävden, där vi mötte upp med fika – Korterud och stop på eftermiddagen i Högsåsen. Inkvartering, mat och övernattning samt frukost för att sedan fortsätta ritten över Slottsbol – Grässjöfallet och sedan fortsätta Paradisleden, Brunterud, där vi även på söndagen mötte upp med fika – Sjöbron – Anderstorp och tillbaka till Hembygdsgården.

För oss på Högsåsen innebar det hela iordningsställande av åtta hagar, stängsling och el samt fixa så att allt kring skötseln av hästarna fungerade. Inte helt enkelt eftersom det var premiär för oss.

- Kunde inte varit bättre, summerade Lena Gribing. Det här har ni verkligen gjort bra.

På kvällen väntade middag i nya renoverade stora salen i 7:an. Natten förflöt lugnt.
- Ingen av hästarna har sagt någonting på hela natten. De har varit lugna och fina hela tiden, sa Monica och gav därmed Högsåsen naturen högsta betyg. Premiärperfekt alltså.

En härlig vårsol och frånvaro av vind gjorde självklart sitt till också.

Text: Ulf Sandberg